31 mars

Vaknade, kollade ut genom fönstret och såg en grå himmel. Var såhäär nära att bara vända mig om och somna om, men sen insåg jag att det låg mörkt bröd och väntade på mig i köket. Eftersom att vår tripp till svenskbutiken i banús inte riktigt flöt på som önskat förra helgen så var svenska matförråd rätt knapert.. Tur då att vi fick finbesök från sverige igår! Med sig hade de både tacokrydda, rågbröd och svenskt godis -  guld värt!
Småsaker som det man tar för givet i Sverige uppskattas mycket mer när man varit ifrån det ett tag. Vatten i kranen till exempel! Det finns ju förvisso här med, men det är ingenting vi vågat oss på att dricka dagligen. Istället kör vi ett tyngdlyftningspass eller två i veckan och släpar hem dunkar med vatten från mercadona. Det har faktiskt blivit till en sån vana att det kändes konstigt att kunna ta vatten direkt ur kranen när jag var hemma i julas. Bra där!
Hur som haver, dags att slänga ihop lite lunch innan jag ska sätta mina spanskaskills på prov ordentligt! Säger inte mer än så men håll tummarna...
Nanna den tokan är iväg med syster och mamma i Malaga, vädret bjöd inte precis på sol så det blev primark och en ordentlig shoppingdag istället. funkar ju det med, är trots allt rätt mycket billigare shopping här än i Sverige så det går nog inte någon direkt nöd på dem!
/Anna

29 mars

Här händer det grejer! Imorgon kommer Nannas familj på besök! Mervi och Mira stannar över helgen, och någon dag efter att de åkt norrut igen kommer Johanna på besök! Några grymma dagar som väntar med andra ord, och annat är också i görningen, mer eller mindre hemligstämplat än så länge men det har med jobb och göra ;)
Eftersom att väderapporteringen här på bloggen varit lika vanligt förekommande på sista tiden som den är på smhi så kan jag ju fortsätta hålla er uppdaterade och meddela att tyvärr - vädret suger fortfarande... Ni där hemma skulle nog tycka det är drömväder, men med marbellamått mätt så är det illa... Regn och rusk, massor av moln på himlen!
Nu ska vi i alla fall tralla ut till vårt smultronställe the Irisman, och ta en liten öl eller två för att fira att det snart är helg och lönen kom förra veckan! Ni vet, nåt finns det alltid att fira..
//Anna

God morgon!

Idag vaknade vi upp .. för sent som alltid, men äsch vad gör det när det bara är en vanlig tisdag?
Hittade iaf frugan inne i köket i fullt bakande.
Hon hade bestämt sig för att äntligen baka våra efterlängtade scones.
Vilken lycka tänkte jag!
Så morgonen bestod av en otroligt god och mättande frukost på vår soliga och varma balkong.
Nu är vi redo för jobb!
/ N

GLAD VÅFFELDAG! :D

/ Nanna

Tystnaden som uppstod ...

när jag hade ställt bak klockan en timme så den endast var 12.00.
Men får sedan veta att man ska ställa den en timme framåt .. så klockan istället blir hela 14.00.

Blev en lång sovmorgon för oss på Valdecantos!
/ Nanna

Hola amigos!

Söndag igen..
Vi har skådat någonting helt nytt här i Marbella som faktiskt aldrig förut har hänt när vi har varit här.
Det har varit molnigt i tre dagar i rad nu och även regnat lite på både fredagen och lördagen.
I Sverige så är ju detta verkligen ingenting onormalt men här på Costa Del Sol så är det verkligen inte vanligt.
När det var mulet och lite regn i fredags drog alla ner sina persienner i ren glädje och kände att oh idag är det filmkväll och ingenting annat. Man vet att solen kommer dagen efter så det finns inte alls samma stress som exempelvis hemma i Sverige, att man måste ta vara på det fina vädret.
När man sedan vaknade på lördagen och såg att det ännu en gång var mulet blev man ju lite fundersam och faktiskt lite ledsen, ingen tycker om dåligt väder, verkligen inte spanjorerna iallafall som bokstavligen stänger alla affärer, restauranter och springer hem!
Man kan tro att en orkan är på väg när det är lite duggregn som tar över Marbellas himmel.
Nåväl, idag när jag vaknade (söndag) så tittar jag ut och vad ser jag ... mulet väder.
Vad är det som händer tänker jag, men Marbella kan väl också ha dåliga dagar antar jag.
Nästa vecka bådar iallafall gott, sol och plusgrader som vanligt vilket uppskattas!
Jag hoppas veckan bara springer iväg för på fredag kommer min älskade mamma och syster på besök!!!
Så himla roligt, jag är så glad, så glaaad!
Ni får ha en riktigt skön söndag och sköt om varandra!
/ Nanna

lördag

Fin start på lördagkvällen!

Barcelona

I helgen tog vi oss med flyget till Barcelona för en liten minisemester! Låter bilderna tala mer eller mindre för sig själva, men kan tillägga att vi gick sönder våra fötter i två par skor efter allt turistande, bodde på ett svinbra hostel mitt i centrala barcelona, klubbade i port olympic och sprang som tokar mellan både sevärdheter, starbucks och olika shoppingcenter. Jag kommer definitivt tillbaka, lagom sugen på att plugga där till nästa vår medans Nanna antagligen drar vidare på äventyr på andra håll i världen!

tisdag 6 mars 2012

Helgen är slut och arbetsveckan igång.. Känns dock inte så fel, två dagars slit kvar och sen bär det av på semester till Barcelona i ett par dagar! Ska bli riktigt kul!
Har visserligen en tiiiiight budget, lär få sova i ett råtthål, men vad gör det vi ska nog kunna hitta några av stadens guldkorn ändå. ;)
Idag trillade vi ut ur lägenheten vid elvatiden, planen var att betala alla räkningar hit och dit, och sen dra en powerwalk längs med havet mot puerto banus. Såklart blev det inte riktigt så. Glömde den ena saken efter den andra, så femton rundor mellan mäklarfirma, bank och lägenhet senare
Helgen är slut och arbetsveckan igång.. Känns dock inte så fel, två dagars slit kvar och sen bär det av på semester till Barcelona i ett par dagar!  Måste ju ändå fira att vi varit här i över 6 mån på något sätt så varför inte think big!?
Har visserligen en rätt så tight budget, så vi lär få sova i ett råtthål men det är inget som hindrar oss! ;)
Idag trillade vi ut ur lägenheten vid elvatiden för att slänga iväg en betalning på en räkning som efter många om och men nu är ur världen, spanien säger jag bara...
Sommaren är verkligen på ingång nu, turisterna kommer i små flockar och solstolarna är ute på standen igen när solen ligger på, det vill säga 7 dagar i veckan ungefär. Nånstans där klickade det för oss här hemma att beach 2012 närmar sig, så sagt och gjort vi satte av i längs med strandpromenaden efter bankbesöket idag.
Det har nu gått över en timme sen vi kom hem efter löpturen, och jag tror fortfarande att jag ska få en hjärtattack. Hepp, ändring på det va!
Nuuuuu ska vi stressa iväg till jobbet som vanligt, halvspringer alltid om man jämför med alla spanjorer som är ute och spatserar och njuter av det fina vädret. De som jobbar på resturangerna längs med stranden och som hälsar på oss när vi kutar förbi dag efter dag må tro vi är lite halvknäppa.. Men sen är vi ju svenskar också! haha... Hoppas ni tar hand om er där hemma! kraaaaaaaaaaaaam, Anna

RSS 2.0